Kandidat- och medarbetarupplevelse i fokus för MTR

Matilda Sundelin började på MTR för 3.5 år sedan med förhoppning att vara med och implementera, förbättra och effektivisera HR-processerna.

– När jag började var MTR i startgroparna för att se över många av våra HR-system. Viktigast var att hitta system som kunde prata med varandra, där målbilden var att data skulle kunna flöda mellan rekrytering, pre- och onboarding, lärande, performance och offboarding. Helt enkelt möjligheten att kunna samla allt under ett tak var- och är viktigt för oss.

Effektiva rekryteringsprocesser

Matilda har främst fokuserat på att utveckla rekryteringsprocessen de senaste åren. Hon beskriver vikten av att hela tiden jobba framåtlutat och hitta nya sätt att förbättra processerna. 

– Vi vill hela tiden hitta sätt att effektivisera och förbättra systemen vi jobbar i för att passa våra behov ännu bättre. Det är roligt att se utvecklingen internt och hur vi blivit utmanade att tänka annorlunda kring vissa delar. Våga förändra, förbättra och utesluta, det har vi blivit riktigt bra på.

Att få ihop alla HR-processer på ett bolag med många medarbetare i HR-teamet – och totalt 6300 medarbetare i hela koncernen – kräver kompatibla system, processer och teamwork. 

– Just nu gör vi en omorganisering internt för att ha en koncerngemensam rekryteringsfunktion som stöttar alla rekryteringar inom MTR. Det kommer tillföra massor med synergier och jag ser fram emot att vi lär av varandra ännu mer. Detta kommer resultera i både tids- och kostnadseffektivitet. För våra lärande och performance processer så är HR-avdelningen på varje funktion ansvarig för sina aktiviteter. Men processerna i sig är samma för alla. Våra HR-partners och chefer samarbetar tätt för att ständigt röra oss framåt.

Lön + rekrytering + onboarding = sant

Att få ihop alla delar tar såklart tid, men Matilda och HR-teamet har en tydlig plan för vad som är nästa steg: 

– Vi har en stor förhoppning i att nu integrera vårt rekryteringssystem med vår pre- och onboarding. Både små och stora delar som kommer att effektiviseras och ta bort dubbelarbete. Ett exempel är att vi kommer kunna skicka färdiga anställningsavtal från rekryteringssystem till onboardingportal och lönesystem. Det tar bort alla manuella processer där emellan, vilket är ett viktigt steg på resan mot att skapa ännu mer värde i kandidat- och medarbetarresan.

Matilda Sundelin MTR
Citat MTR

Visma Blogg

I vår bloggportal kan du läsa allt från tips och trix, till trender och viktig informaiton.

Visma Podd-TV

I vår Podd-TV Kundidatresan möter vi varje månad spännande aktörer inom HR-sfären.

Vill du veta mer?