Första intrycket spelar roll

Digitalisera och optimera er onboarding – få mer produktiva medarbetare och skapa interna ambassadörer. 

Skapa rätt förutsättningar

Som nyanställd vill vi känna oss välkomnade till vår nya arbetsplats och få de bästa förutsättningarna för att lyckas. Som arbetsgivare vill vi helst att den nya medarbetaren ska trivas från dag ett och vilja stanna så länge som möjligt inom företaget. En bra onboarding är därmed en förutsättning för att rekryteringen ska löna sig för alla inblandade.

Onboarding & Preboarding

En onboarding ska se till att nya medarbetare blir väl introducerade, förstår sin roll och sina uppgifter, och lär känna kollegorna och företagskulturen. Men redan innan onboardingen drar igång är det viktigt att komma ihåg preboarding, vill säga att tiden mellan avtalssignering och första arbetsdagen. I detta steg vill du se till att medarbetaren får de bästa förutsättningarna och känner sig både efterlängtad och motiverad.

Ju bättre preboarding och onboarding, desto snabbare kan medarbetare komma igång och vara produktiva, engagerade och motiverade och tillföra värde. När de sedan lämnar företaget ökar möjligheten för att de gör det som ambassadörer som sprider det goda ordet vidare. 

Onboarding kan vara en komplex och tidskrävande process med många bitar som ska falla på plats. Om er nuvarande process inte lever upp till era behov är det dags att fundera på att optimera den. 

Säkerställ en bra onboarding - från början till slut

På dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad har det nämligen blivit viktigare än någonsin att ge dina nya medarbetare en bra introduktion. Risken är annars att duktiga talanger slutar efter bara en kort stund. En dålig onboarding kan även skada företagets rykte, arbetsgivarvarumärke och omsättning.

Vi har verktygen för att hjälpa dig säkerställa en bra onboarding från första början till slut utan att det tar allt för mycket tid, kostnader och resurser i anspråk.

En digitaliserad onboardingprocess har många fördelar – den är inte bunden av tid eller plats, och medarbetaren kan välja att ta det i sin egen takt. Introduktionen kan börja redan innan medarbetarens första arbetsdag.

 

 

Med våra digitala verktyg för onlinemöten, webbaserade utbildningar och automatisering  kan ditt företag skapa en bra och effektiv onboardingprocess att vara stolta över och ger dina medarbetare bästa möjliga förutsättningar att lyckas.

Automatiserad och strukturerad process – säkerställ en välkomnande, tydlig och strukturerad introduktion 

All data på ett ställe – inget mer pappersarbete eller informationsöverflöd

Ge ett bra första intryck – få produktiva och motiverade medarbetare från dag ett som har rätt förutsättningar och skapa interna ambassadörer  

Få rekryteringen att löna sig – minska turnover och skapa större värde 

Se till att skapa ett första intryck som består när ni rekryterar nästa gång. 

Ta kontakt med Visma Talent Solutions för att få veta mer och boka en demo.  

Visma Blogg

På vår bloggportal kan du läsa allt från tips och trix, till trender och viktig information. 

Visma Podd-TV

I vår Podd-TV Kundidatresan möter vi varje månad spännande aktörer inom HR-sfären. 

Vill du veta mer?